Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az álomról

"Anyám az álmok nem hazudnak:
Takarjon bár a szemfödél:
Dicső neve költő-fiadnak,
Anyám, soká, örökkön él."

Petőfi Sándor:Jövendölés

 

Mi is az álom?

Az álmok a pszichológia megközelítése szerint a tudatalatti üzenetei. Az álom maga egy olyan agyi tevékenység következménye, melyben valós emlékképek, napi történések és a képzeletünk, fantáziánk képei összekeverednek és egy eseménnyé alakulnak. Az álmok a test, az elme és a lélek kommunikációja, a létezés egy szimbolikus kommunikációs közegben levő állapota.

Olykor igen nehéz eldönteni, mi az álom és a valóság. Mindkettő egy-egy tudatállapot, a határ pedig korántsem éles. (egy ismerősöm írta)

Álom fajták:

Az igazi látomás, a jós álom,a szimbólikus álom, az eleven és összefüggő álom, zavaros álom.

Az igazi látomás

Ez voltaképpen nem is sorolható az álmok közé, mert azt jelenti, hogy az Egó maga lát meg valamit a természet felsőbb világának tényei közül, vagy egy fel­sőbbrendű lény adja át neki annak a ténynek a benyomását. Mindenesetre észre­vétetnek vele valamit, amit fontos tudnia, vagy egy magasztos és nemesítő láto­másban van része, ami bátorítja és megerősíti őt. Boldog, aki előtt tisztán áll az ilyen látomás és így ébredéskor is minden akadályon át jól megmarad az emlé­kezetében.

Jós álom

Ez szintén kizárólag az Egó műve, aki a jövő egy-egy eseményét, amire elő akarja készíteni alsóbb tudathordozóit, vagy maga látja, vagy elmondják neki. Az, hogy ez a látás, ill. sugalmazás, amit azután ébredő agyába vés, mennyire tiszta és pontos, az Egó felvevőképességétől függ.

Szimbólikus álom

Ez is az Egó műve és úgy is mondhatjuk, hogy az előbbi álomfajta  kevésbé eredményes változata, mert mindent összevéve sem több, mint az Egó tökéletlenül sikerült igyekezete, hogy a jövőből egyet-mást az alsóbb emlékezet tudtára adjon.

Eleven és összefüggő álom

Ez néha csak többé-kevésbé pontos visszaemlékezés egy asztrális tapasztalatra, amelyet az Egó az alvó testén kívüli vándorlásakor szerzett. Talán a leggyakoribb, hogy az Egó dramatizált egy kívülről jövő hangot, érintést, vagy éppen egy átfutó gondolatot, amikor az történetesen megérintette.

Zavaros álom

Ez valamennyi álomfajta között a leggyakoribb és amint már rámutattunk, többféle oka lehet. Lehet egyszerűen többé-kevésbé pontos visszaemlékezés összefüggéstelen képsorozatokra és azok lehetetlen átalakítása, amit az alsóbb, fizikai agy érzéketlen, automatikus működése hoz létre. Lehet az éterikus agyon éppen átvonuló gondolatáram másolata.

Joe Vitale a Vonzásfaktor című könyv szerzője határozottan állítja – mivel a páciensei életét követve bizonyítottnak látja –, hogy a legvadabb álmaink is valóra válhatnak. Ezért merjen nagyot álmodni!

Alkalmazza a Vonzás Törvényét. A Vonzás Törvénye és a csoda szilárd egységet alkot. Tekintetbe véve, hogy a csoda egy bizonyos esemény megvalósulását is jelenti, a Vonzás Törvénye a mi gondolataink és érzéseink alapján működik, vagyis az Univerzum úgy rendeződik át körülöttünk, hogy részesei lehessünk az általunk megteremtett élménynek.

Irodalom: C. W. LEADBEATER: AZ ÁLMOKRÓL” c. könyve.

Ez az oldal kapcsolódik a A TITOK és az UFÓ VAGY ÁLOM oldalhoz.

Mindenki álmodik, álomvilágban élünk, álmodozunk, álmodunk.

Én már többször álmodtam, még jövőbelátó álmom is volt: jó is, rossz is.

Ha megírja a véleményét, álmát; egy lapot indítok az összegyűjtöttekből. Holnap én el is kezdem az oldalt az álmaimmal...

A lap tetejére