Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jóslás

Gyújtsunk gyertyát, s nézzünk bele! Csodát fogunk látni, s ha jól értelmezzük, még a jövőnkkel is szembesülhetünk.
Hogyan csináljuk:
Félhomályban, huzatmentes szobában. Állítsunk három azonos magasságú, fehér gyertyát – háromszög alakban – az asztalra, és gyújtsuk meg őket. Üljünk le szemben a gyertyákkal, és ügyeljünk arra, hogy, az égést, a lángok formáját, ne zavarjuk meg. 
Megfejtés:
Ha az egyik láng tüzesebben, fényesebben lobog a többinél, akkor váratlan, kellemes történések változtatják meg az életünket.
Ha az egyik láng serceg, ropog, ez azt jelenti, hogy egy gonosz ember kihasznál, becsap.Anyagi veszteséggel, durvasággal, őnzéssel is számoljunk.
Ha az egyik láng körül fekete korom képződik, akkor nemsokára el kell válnunk valakitől, vagy valamitől, ami vagy aki nélkül eddig nem tudtuk elképzekni az életünket. Ha elengedtük, elkezdhődhet életünk új szakasza.
Ha az egyik láng elalszik, akkor gondterhes időszak következik az életünkben, ezután jó ideig csak magunkra számíthatunk. Valaki bosszút forral ellenünk, vagy ellopja azt, ami vagy aki fontos nekünk.
Ha mindegyik láng előre-hátra lebeg, akkorhirtelen szerencse hull ölünkbe. A változások boldogságot hoznak.
Ha a lángok emelkednek és süllyednek, akkor vigyázzunk, mert könnyen elvétjük a mértéket és a vesztünkbe rohanunk!
Ha a három láng egyformán ég, akkor a kivánságaink meghallgatásra találnak, és vágyunk szerint alajul egy fontos ügy, amelyre már eddig is sok energiát fordítottunk.
Ha mindhárom láng csúcsosan, magas lánggal és begyformán ég, akkor merész, nagyvonalú tervek is megvalósíthatók, felemelkedés, jólét a jutalom. Az ilyen gyertyaláng az utódok sikereit is jelzi.
Jóslás almahéjjal
Meghámozunk egy almát úgy, hogy alulról kezdve haladunk a szára felé anélkül, hogy elszakítanánk a héjat. Ezután háromszor megforgatjuk a fejünk körül, és a hátunk mögé dobjuk. Ha ekkor is egyben marad, megfigyeljük, hogy milyen betűt formáz. Ezzel a betűvel fog kezdődni annak a neve, aki a párunk lesz.
Jóslás pókkal
Felírjuk a lottószámokat, és bedobjuk egy edénybe, lehetőleg üvegbe, hogy mindent jól láthassunk. Ezután egy pókot teszünk az üvegbe, és jól lezárjuk. Azok a számok nyernek, melyeket a szorgalmas pók befon, vagy amelyeket felfelé visz magával.
Jóslás kaviccsal
A jósláshoz három kavicsra lesz szükség. Az egyik legyen fekete, a másik fehér, a harmadik szürke.
Tegyük fel magunkban a legfontosabb, legizgatóbb kérdést. A kérdést feltétlenül úgy fogalmazza meg, hogy igennel vagy nemmel lehessen rá válaszolni. Ezt követően dobja el a három kavicsot az asztalra. A választ a kövek egymáshoz képest elfoglalt helyzetéből olvashatja ki. A fehér kavics szimbolizálja a kérdését. Ha a szürke van hozzá közelebb, akkor a válasz IGEN, ha a fekete akkor NEM.